Selecteer een pagina

Prinsjesdag was dit jaar anders dan anders. Geen rijtoer en geen balkonscène. Vanaf een andere, ruimere locatie maakte het kabinet in de miljoenennota de plannen voor 2021 bekend. Hoeveel impact heeft de coronacrisis op de premie? En hoe hoog is de nominale premie die de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend heeft gemaakt?

Tijdens de troonrede werd kenbaar gemaakt dat de zorgpremie van volgend jaar gaat stijgen. Voor veel mensen is de premie van hun zorgverzekering een hoge maandelijkse kostenpost. Helaas wordt dat in 2021 niet voordeliger. Hoewel het eigen risico gelijk blijft aan dit jaar, dus € 385,- dat vrijwillig is te verhogen tot € 885,-, werd bekend gemaakt dat de nominale premie van komend jaar wel gaat stijgen en € 1.473 zal bedragen. Dat betekent dat het € 59 meer zal bedrage ten opzichte van dit jaar. Dat is dus bijna € 5 per maand meer, echter is maar € 1 daarvan te verwijten aan de coronacrisis.

De nominale premie

De nominale premie is de premie, die volgens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, minimaal berekend moet worden door verzekeraars om de te verwachten kosten te kunnen dekken. Dat betekent niet dat alle verzekeraars deze premie zullen hanteren. Het zijn enkel richtlijnen. Verzekeraars bepalen nog altijd zelf hoe hoog de premie van de zorgverzekering zal zijn, dit kan dus lager of hoger uitvallen.

Definitieve zorgpremies, 12 november

Uiterlijk 12 november moeten verzekeraars hun premies bekend maken. Door middel van onze Zorgvergelijker kunt u gemakkelijk de voordeligste zorgverzekering berekenen die het beste bij uw situatie past.

Als eerst op de hoogte zijn?

Wilt u als eerst op de hoogte zijn als de zorgpremies van 2021 bekend worden gemaakt? Meld u dan gratis aan voor onze zorgupdate.