Selecteer een pagina

In de afgelopen maanden zijn steeds meer bedrijven slachtoffer van inbraken. Bij deze inbraken werd er niets ontvreemd, en dat is raar. Er wordt daarom gedacht dat dit het werk is van dierenactivisten.

Op een agrarisch bedrijf in de regio van Eindhoven zijn daders het terrein opgekomen door een hekwerk door te knippen en vervolgens meerdere deuren van vleeskuikenschuren open te maken. Ook is er in Friesland een melktank opengedraaid waardoor 3.000 kilo melk verloren is geraakt. In beide gevallen was er niets ontvreemd, daarom wordt er gedacht aan een actie van dierenactivisten. De politie beschouwt dierenactivisten daarom ook als de zeer waarschijnlijke daders.

De bedrijven die te maken hebben gehad met deze inbraken, hebben inmiddels aanvullende maatregelen genomen om een tweede inbraak te voorkomen.

Sluit goede verzekeringen af

Wees extra waakzaam en licht de politie bij een verdachte situatie direct in. Ook kunt u andere boeren in boerenappgroepen hiervan op de hoogte stellen.

Hoewel er niets is ontvreemd, is er wel schade ontstaan aan de hekwerken. Het is daarom belangrijk dat u uw verzekeringen op orde heeft. De verzekeringsadviseurs van LTO Verzekeringen bekijken graag samen met u of uw verzekeringen nog aansluiten op uw huidige situatie middels de LTO Verzekeringscheck.