Selecteer een pagina

Als (glas)tuinder weet u dat een goede Gewassenverzekering u kan beschermen tegen inkomensverlies bij een gedekt evenement zoals een brand of storm. Het gewas is immers een groot gedeelte van het kapitaal en vertegenwoordigt afhankelijk van de bedrijfsgrootte een flinke waarde. Helaas komen er jaarlijks nog steeds calamiteiten voor waarbij de tuinder aanzienlijke gewasschade oploopt.

Bij een Gewassenverzekering heeft u diverse keuzes in dekking. Denk hierbij aan brandschade, natuurschade (storm/hagel), technische gewasschade zoals klimaatschade of schade door een onjuiste samenstelling van het voedingswater, waterverontreiniging, gasuitval, schade door lichtuitval en nog een aantal oorzaken.

Waar moet u op letten?

Om de toekomst van het bedrijf zeker te stellen, is het verstandig om dit “kapitaal” te verzekeren tegen bovengenoemde calamiteiten. Hierbij heeft u een ruime keuze in wat u wel en niet wenst te verzekeren. Ook de duur van de uitkering is belangrijk om goed naar te kijken. Immers niet elke teelt duurt 26, 52, 104 of zelfs 208 weken. Afhankelijk van het product wat geteeld wordt, kunt u kiezen voor dekking en uitkeringstermijn welke hier goed bij past. Het verzekerd bedrag vertegenwoordigt dus het kapitaal binnen de onderneming. Dit kan opgebouwd zijn uit de waarde van het product wat u teelt, maar vergeet ook niet de toegevoegde waarde hierin mee te nemen. Denk hierbij aan hoezen, potjes, verpakkingsmateriaal en dergelijke. Allemaal zaken die onderdeel uitmaken van het kapitaal binnen de onderneming en wegvallen ingeval van schade.

Laat uw Gewassenverzekering checken

Laat uw Gewassenverzekering controleren door een LTO adviseur om te bepalen of deze voldoet aan de eisen die binnen uw onderneming van belang zijn. In de huidige tijd kunnen wij dit ook telefonisch met u doornemen. In deze periode hebben wij de zogenaamde telefonische Verzekeringscheck. Zodra we weer fysiek contact mogen hebben kunnen we dan in een persoonlijk gesprek e.e.a. verder uitwerken. Door de coronacrisis hebben een aantal verzekeraars in een sommige gevallen besloten kortingen of premierestituties door te voeren afhankelijk van de soort teelt. Wilt u weten of uw bedrijf hier ook voor aanmerking komt? Neem dan contact met ons op.