Selecteer een pagina

Uit een onderzoek van LTO Ledenvoordeel onder boeren en tuinders blijkt dat elektrisch gereedschap het meest gestolen wordt en daarna diesel. Op de gedeelde derde plek staan geld en persoonlijke items. Op de vijfde plek staan de GPS-systemen uit trekkers.

Tips bij diefstal
1. Registreer de serienummers
Registreer altijd de serienummers van uw apparatuur op www.stopheling.nl en ook bij het merk waar u de apparatuur heeft gekocht. Dan kunt u bij diefstal via de registratie van het serienummer de licenties blokkeren.

2. GPS Track & Trace
Installeer een draadloze GPS Track & Trace in uw trekker waardoor deze overal te volgen is. Sommige GPS Track & Trace systemen zijn ook geschikt voor uw elektrische gereedschap.

3. Beveiligingscamera’s en/of een alarm installeren
U kunt gebruikmaken van beveiligingscamera’s. Ook helpt het om een alarm te installeren bij de plek waar uw kostbare spullen staan. Een derde optie is het installeren van schijnwerpers met bewegingsmelders.

4. Anti-diefstal afrastering
Zet een alarm op de afrastering van uw terrein. Met het alarm krijgt u een SMS wanneer de spanning van de afrastering lager wordt of wanneer de stroomkring onderbroken wordt.

5. Kenmerken aanbrengen
Breng uiterlijke kenmerken aan op werkmaterieel en voertuigen die er moeilijk af te halen zijn. Denk aan naamplaten, stickers of graveer iets in het materieel en de voertuigen.

6. Installeer een startonderbreking voor landbouw- en bouwmachines
Met een startonderbreker maakt u het moeilijker voor dieven om spullen mee te nemen, omdat u ervoor zorgt dat de machine niet zonder sleutel kan worden gestart en meegenomen.

7. Waardevolle spullen opbergen
Bewaar waardevolle spullen op een afgesloten plaats (of afgesloten terrein als het om werkvoertuigen gaat). Haal het gps-systeem aan het einde van de dag uit uw voertuigen, doe deze op slot en leg de sleutels met het gps-systeem op een verborgen plek.

Verzeker u tegen de gevolgen van inbraak met de gebouwenverzekering
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het alsnog mogelijk dat er wordt ingebroken. U kunt zich bij LTO Verzekeringen verzekeren tegen de financiële risico’s van schade door onder andere inbraak met de gebouwenverzekering. De gestolen spullen krijgt u vergoed met de bedrijfsmiddelenverzekering. Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van deze verzekeringen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 023 – 520 15 16. Onze adviseurs staan u graag te woord tijdens een gratis en vrijblijvende Verzekeringscheck. Bent u al bij ons verzekerd en heeft u schade opgelopen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze schadeafdeling.

Bron: Hoogendoorn Houten en LTO Ledenvoordeel