Selecteer een pagina

Nog een paar dagen en dan barst de carnaval los. Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen en de laatste hand wordt gelegd aan de meest prachtige praalwagens. Misschien rijdt u ook mee tijdens een optocht of gaat uw tractor een praalwagen voortrekken. Maar weet u dat het meerijden in optochten niet standaard gedekt is op de WA verzekering van uw tractor? Een tractor is vrijwel altijd alleen verzekerd voor agrarische werkzaamheden. Het meerijden in een optocht of voortrekken van een praalwagen valt hier niet onder.

Praalwagen

Tijdens een optocht kan schade worden veroorzaakt door de tractor zelf of de getrokken praalwagen. Denk dan niet alleen aan materiële schade. Helaas zijn er in de afgelopen jaren ook ongelukken geweest tijdens carnavalsoptochten met de dood of ernstig letsel tot gevolg. Als de verzekering dan niets uitkeert, moet u als eigenaar of bestuurder van de tractor de schade uit eigen zak vergoeden. Een paar duizend euro schade voor een beschadigde auto valt in het niet bij de kosten als er een slachtoffer is met blijvend lichamelijk letsel. U draait niet alleen op voor (misschien wel levenslange) zorgkosten, maar onder andere ook voor gederfde inkomsten, aanpassingen aan de woning, smartengeld, affectieschade en shockschade.

Juiste dekking tijdens carnaval

Neem daarom altijd contact op met uw verzekeraar om dekking tijdens carnaval te regelen op de WA verzekering van de tractor. Mocht uw verzekeraar geen dekking bieden op de lopende verzekering, dan kunt u deelname aan carnavalsoptochten verzekeren met een speciale praalwagenverzekering. Met deze verzekering is het WA risico van zowel de praalwagen als het trekkend voertuig afgedekt. Daarnaast is het mogelijk om aanvullend een ongevallendekking voor meerijdende personen af te sluiten.

Heeft u vragen over dekking tijdens carnaval of een praalwagenverzekering? Neem dan contact met ons op.