Selecteer een pagina

De koeien mogen bijna weer de wei in. Op dit moment staan ze nog nietsvermoedend hooi te grazen in hun stal, maar binnenkort kunnen ze weer genieten van het verse gras. 

Kolder in de kop

Na een lange tijd op stal te hebben gestaan, kunnen ze niet wachten om naar buiten te gaan. Het is dan ook niet gek dat ze de kolder in de kop krijgen. Ze rennen in het rond, bokken wat tegen elkaar of graven met hun kop in de grond.

De eerste stappen op de stenen buiten de stal zullen nog wat onwennig zijn, maar zodra ze het weiland in zicht krijgen is het dringen geblazen. Een beetje zoals bij de skilift op wintersport. In volle galop denderen de bont gevlekte of bruine koeien de bocht om, over de autoweg en richting het verse gras.

Losgebroken koeien

Dit is natuurlijk een fantastisch gezicht voor omstanders, maar kan voor u als boer ook voor stress zorgen. Want wat als de ‘o zo enthousiaste’ koeien door de afrastering breken en los kunnen rondrennen? Met een beetje geluk zorgen ze niet voor (veel) schade, maar wanneer dit wel gebeurt wilt u niet voor verassingen komen te staan. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt o.a. het uitbreken van rundvee uit de wei.

Laat uw verzekeringspakket checken door uw adviseur van LTO Verzekeringen. Wij denken met u mee, zodat uw koeien zorgeloos de gang naar de wei kunnen maken. Neem gerust contact op via 023 – 520 15 16 of laat ons u terugbellen.