Selecteer een pagina

Bent u voornemens om een nieuw pand te laten bouwen, zoals een duurzame stal. Kom dan niet voor verrassingen te staan. Met de kortlopende CAR-verzekering van LTO Verzekeringen bent u verzekerd gedurende het gehele bouwproject.

In eerste instantie denkt u bij de bouw van een nieuwe stal niet gelijk aan een kortlopende CAR-verzekering.

Toch komt het in de praktijk vaak voor dat er in de agrarische branche  schades ontstaan tijdens de bouw waarvoor mensen niet verzekerd zijn.

Het is zeker aan te raden om een kortlopende CAR-verzekering af te sluiten bij een bouwproject. Zo zorgt u dat u zelf de regie in handen houdt.

Bouw in eigen beheer en/of in samenwerking met aannemer

Zeker als u zelf een deel in eigen beheer bouwt, is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Ook al werkt u samen met een aannemer, het gedeelte wat u zelf bouwt, valt niet onder de doorlopende CAR-verzekering van de aannemer. Indien er meerdere aannemers betrokken zijn bij het bouwproject is het ook raadzaam om een overkoepelende CAR-verzekering af te sluiten.

Informeer altijd naar de CAR-verzekering van een aannemer

Veel aannemers hebben een doorlopende CAR-verzekering, maar lang niet allemaal. Informeer altijd in het eerste gesprek met de aannemer welke verzekeringen hij heeft voor het bouwproject. Indien dit niet het geval blijkt te zijn, is het goed om u af te vragen of het verstandig is om met deze aannemer in zee te gaan. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de aannemer niet de juiste dekking heeft of de premie niet heeft betaald. In dat geval bent u zelf de dupe wanneer er schade is aan het bouwproject.

Gebouw al in gebruik, maar nog niet officieel opgeleverd

Regelmatig komt het voor dat stallen of andere gebouwen al in gebruik zijn genomen voordat de officiële oplevering door de aannemer heeft plaatsgevonden. Bij eerdere ingebruikname van het gebouw, eindigt de dekking van de CAR-verzekering van de aannemer. Het is dan ook niet mogelijk om zelf nog een kortlopende aanvullende verzekering af te sluiten. Het zelf afsluiten van een kortlopende CAR-verzekering is dus heel verstandig en zorgt ervoor dat u zelf de regie in handen houdt over het bouwproject.

Factoren waar u weinig invloed op heeft

Daarnaast spelen er steeds meer factoren mee waar u zelf geen invloed op heeft. Denk hierbij aan diefstal van materiaal, maar ook aan schades die ontstaan zijn uit de stormen van het afgelopen jaar. De CAR-verzekering van LTO Verzekeringen dekt deze schades en beschermd u tegen deze risico’s. Uit ervaring weten wij dat niet iedereen op de hoogte is van de risico’s. Een standaard opstalverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van (ver)bouwwerkzaamheden namelijk niet.

CAR-verzekering onmisbaar voor bouwprojecten

Onze adviseurs geven u graag advies op maat, waarbij zij de risico’s van uw bedrijf en het voorgenomen bouwproject in kaart brengen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u zonder zorgen de eerste paal in de grond slaan van uw nieuwe pand.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.