Selecteer een pagina

Ondanks dat de autodiefstallen in Nederland afgelopen half jaar weer fors zijn gedaald(14%), is er juist een toename ten opzichte van 2017 bij hybride voertuigen te zien (77%). Het is van belang om alert te blijven op verschillende diefstalmethodes. Bijvoorbeeld de methode Relay Attack, wat nu al zorgt voor een grote stijging in het aantal autodiefstallen.

Wat houdt Relay Attack in?
De methode Relay Attack wordt toegepast op auto’s met keyless entry of keyless start of go waarbij de autobezitter de auto ontgrendeld of start zonder de sleutel te gebruiken. Criminelen kopiëren of verlengen het signaal van de sleutel en breken zo in zonder sporten achter te laten.

Hoe kunt u dit voorkomen?
Er zijn een aantal manieren om de kans op autodiefstal door middel van Relay Attack te verkleinen:

  • Bewaar de autosleutels in een metalen blik. Denk ook aan je reservesleutel. Hiermee verkleint u de kans dat criminelen het signaal kunnen opvangen. De effectiviteit verschilt per voertuigmerk, belangrijk is daarom dit vooraf te testen.
  • Keyless-functies uitschakelen. Vraag uw autodealer om de mogelijkheden om de keyless-functies uit te schakelen.
  • Goedgekeurd beveiligingssysteem. Zo kunt u kiezen voor een SCM-goedgekeurde startonderbreker waarbij criminelen de auto wel kunnen ontgrendelen maar niet kunnen starten. Daarnaast kunt u een speciaal alarm installeren die afgaat wanneer iemand de auto probeert te ontgrendelen door middel van Relay Attack.

Voor meer informatie over de dekking bij autodiefstal kunt u contact opnemen met een adviseur. Zij staan u graag vrijblijvend te woord.

Neem contact op

[icon icon=”check” color=”green”]U zit nergens aan vast[/icon]